DERTLERİ KIZLAR DEĞİL

 DERTLERİ KIZLAR DEĞİL

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 4+4+4 eğitim sistemine karşı çıkanların dertlerinin kız çocukları değil, İmama Hatip Liseleri olduğunu söyledi. Kalkan, söz konusu sistemi eleştirenlere karşı çıktı.

Sendika binasında 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, bazı STK'lar tarafından söz konusu sisteme yönelik eleştirilerde bulunulduğunu, eleştirilerin asıl hedefinin sistemden ziyade İmam Hatip Liseleri olduğunu ifade etti.

Kalkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Bunlar 28 Şubat'ta İHL fobisi yüzünden MGK kararları ile dayatılan ve meslekî eğitimi dibe vuracak kadar gerileten 8 yıllık kesintisiz eğitimi istiyorlar. Aslında bu dayatmanın asıl sebebi İHL idi, fakat diğer meslek okullarından ayırsalardı halktan büyük tepki alacaklarını bildikleri için bütün mesleki eğitimi devre dışı bıraktılar. Bunların istedikleri sistem El Salvador, Ruanda, Seyşel Adaları ve Dominik Cumhuriyeti gibi ekonomik yetersizliği ile birlikte demokratikleşme problemleri yaşayan ülkelerde uygulanmaktadır. Oysa Dünyada ve Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde eğitim genellikle kesintili olarak sürdürülmektedir. Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerde eğitim kesintili olup üç yarı kademeyle oluşturulmuş ve kesintili olarak sürdürülmektedir. Genellikle 5+3+4, 4+4+4 veya 4+4+5 şeklinde kademelendirilmiştir.”

Kalkan, söz konusu eleştirel açıklamalarda sözü edilen kız çocuklarının eğitim sistemi içerisindeki yeri konusunun da, eleştirilerin asıl nedeni olmadığını vurguladı. Bunların derdi kızlar falan değil. 'Haydi, kızlar okula!' deyip okula gelen kızları kapıdan kovanların aynı insanlar olduğunu görmek şaşırtıcı değil.” diyen Kalkan, meslek lisesini sahiplenenler ile 4+4+4 sistemine karşı çıkanların aynı kişiler olduğunu savundu.

Kalkan sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Son olarak; hepimiz biliyoruz ki gelişmiş ülkelerde öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirilmesi sonucu orta öğretimde öğrencilerin % 70'i meslek liselerinde, %30'u ise akademik liselerde okumaktadır. Bizde ise meslek liselerinde okuyan öğrenci oranı % 36 dır. Bu da gösteriyor ki getirilmek istenen yeni sistem gelişmenin sebebi ve gelişmişliğin bir göstergesidir. Türkiye artık eski Türkiye değildir, kimse geri kalmış Afrika ülkeleri gibi değerlendirmesin. Kimse ülkemize ve insanlarımıza haksızlık etmesin.”



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik